Akademik Yaklaşım

Anasayfa / Kurumsal / Akademik Yaklaşım

İnsan zihni merak tohumlarının bilgiye, cesaret tohumlarının yaratıcılığa dönüştüğü bir topraktır. Çocuklar merak, coşku, yetenek doludur… Öğrenme yeteneğinin dorukta olduğu altın değerinde yıllardır bunlar. Çocuklardaki cevherin tek damlasını boşa harcamayan, tamamını bilgiye, yeteneğe, olumlu davranış özelliklerine ve mutluluğa çeviren bir eğitim almak tüm çocukların doğal hakkıdır.

Eğitmen Eğitim Kurumları'nda öğrenciler çeşitli kültür ve dillerin bir arada bulunduğu bir ortamda, zengin akademik ve ders dışı programlarla Atatürk ilke ve inkılâplarından ödün vermeden toplumsal, uluslar ve kültürler arası bilince sahip bireyler olarak yetişirler.

Eğitim ve öğretim faaliyetleri öğrencilerin zihinsel, fiziksel, duygusal becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmelerini, çok yönlü bir kişilik kazanmalarını, kişisel sınırlarını genişletme konusunda cesur davranmalarını, kendileriyle ve ürettikleri çalışmalar ile gurur duymalarını sağlayacak ve onları bu konuda yüreklendirecek şekilde tasarlanır.

Öğrenim süreci, öğrenci merkezlidir. Öğrenmeyi öğrenmeye yönelik planlanır ve olumlu bir öğrenme ortamı yaratılır. Derslerde bilginin kalıcı olmasına, kullanılmasına destek ve olanak veren öğretim metotları, teknik ve yöntemleri kullanılır.