Koçluk Sistemi

Anasayfa / Akademik / Koçluk Sistemi

Öğrencinin motivasyon, sınavlara hazırlanma, okul başarısı ve okuldaki tüm ihtiyaçlarının karşılanmasında destekleyici olan bölümdür.

Öğrencinin mevcut durumunun değerlendirilmesi , durumun daha üst seviyelere çıkarılması amacıyla uzman ve deneyimli kişiler tarafından uygulanan, değişim ve gelişim programıdır. Öğrencide arzulanan sonucu almak için azim, kararlılık, istek oluşturulması ve hedefe odaklanmanın son derece önemli olduğunu vurgulayan bu programda daha bilinçli bir birey yetiştirmeye katkı sağlanır.

Her öğrencimiz, akademik gelişimini takiip eden, bireysel eğitim koçuna sahiptir.

Eğitim Koçu;

Rehberlik Branşı, Branş öğretmenleri ve aile ile birlikte çalışarak öğrenciye özel çözümler üretir

Ayda en az bir kez veli ile telefon aracılığı ile iletişime geçer. Öğrenci ile ilgili bilgileri veliye iletir, veliden ise öğrenci ile ilgili bilgiler alır.

Eğitim koçu maksimum 8 haftada bir veli ile yüz yüze görüşme sağlar.

Düzenli veli görüşmeleri ile öğrencimizin gelişim seyri takip edilir.

Eğitim koçu öğrencinin eksiklerini farketmesine yardımcı olur,

Okul ve aile arasında köprü vazifesi görür

Öğrencinin haftalık takip sistemi (HTS) kontrolünü yapar.

Öğrencinin okul başarısını yükseltmesi ile ilgili çözümler üretir.

Öğrencinin ilgi alanlarını tespit ederek kariyer gelişimine yön verir.