Öğrencimiz Avrupa 3.sü

Anasayfa / Öğrencimiz Avrupa 3.sü
Öğrencimiz Avrupa 3.sü

ÖZEL EĞİTMEN ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİMİZ ASUDE KIZILOĞLU 6. AVRUPA MATEMATİK OLİMPİYATI’NDAN 3.LÜK ÖDÜLÜ ALDI

Özel Kozyatağı Eğitmen Lisesi öğrencisi Asude Kızıloğlu 6. Avrupa Matematik Olimpiyatlarına katılmıştır. ‘‘European Mathematical Cup(EMC)” tarafından düzenlenen Avrupa Matematik Olimpiyatı, 13 Aralık 2017 tarihinde yapılan sınava bu sene toplamda 16 farklı ülkenin katılımıyla gerçekleşmektedir. EMC’nin amacı, Avrupa lise öğrencilerini diğer uluslararası yarışmalara hazırlamak amacıyla düzenlenmektedir.

Avrupa Matematik Kupası, Genç Yetenekli Matematikçiler Derneği tarafından "Marin Getaldić" adlı dernek tarafından düzenlenerek, kentteki yarışmalardan sorumlu yerel organizatörler tarafından koordine edilir.

Avrupa Matematik Olimpiyatında dereceye giren öğrencilere madalya ve dünyadaki herhangi bir üniversitede burs imkanı verilebilme durumundan dolayı önemli bir organizasyon olarak gösterilmektedir. Yarışmada öğrencimizin dereceye girdiği listeye Buradan ulaşabilirsiniz.